Keizerlijke wielerhoop

Het zijn weer mooie dagen in de Nederlandse wielersport. In Noorwegen won één van de Kreder broertjes zijn eerste profkoers. Maar zeker in de Giro waar Martijn Keizer bijna elke dag zijn neus tegen het venster drukt. Vandaag ging hij voor de vijfde maal deze Giro in de aanval en het zal niet de laatste keer zijn. Hij heeft aangegeven dat hij in etappe 16 wederom zal gaan aanvallen, hopelijk dit maal met succes. Aanvallers worden vaak geprezen, maar net zo snel vergeten. Martijn Keizer moet gedacht hebben ik val net zo vaak aan totdat ze mij niet meer zullen vergeten. Maar ook in de Verenigde Staten is er oranje glorie in de Ronde van Californië. Robert Gesink werd donderdag indrukwekkend vierde in de tijdrit, wat toch zijn zorgenkindje is als ronderenner.

Het was een mooi gezicht vandaag in de Ronde van Californië om eerst Weening en daarna Kelderman te zien demarreren en in achtervolging te gaan op de koploper. Renners die de burger moed geven met hun manier van rijden. Een manier van rijden die ook in de Tour de France gehanteerd moet worden. Het leidde vandaag niet tot succes in de vorm van een dagzege, maar uiteindelijk zal het resultaat opleveren.

Wat kan het dan toch een mooie zomer worden met de tour de France. De Rabobank heeft een enorm sterke ploeg om de koers te gaan bepalen met aanvallend rijden. Met Mollema en Kruiswijk als pionnen om wedstrijden te openen met tactische aanvallen en Gesink om het af te maken. Het klinkt zo simpel, maar veel moeilijker is het niet. Ze moeten de hele ploeg om Gesink vormen, laat hem maar de 6 renners meenemen die hij wilt en geef Mollema en Kruiswijk de vrije rol om aan te vallen en de concurrentie van Gesink kapot te rijden.

Rabobank moet gaan rijden zoals Martijn Keizer doet: aanvallen totdat de concurrentie zelfs droomt over de oranje shirtjes. Totdat de Schlecks schreeuwend wakker worden en huilend alleen nog maar kunnen stamelen Mollema en Kruiswijk.. snik snik het is niet eerlijk, ze blijven maar gaan. Want neem van mij aan dat het hele peleton inmiddels de naam Keizer kent en iedereen weet dat hij het wiel heeft dat je moet volgen.


De Gesink die ik zie rijden in Californië heeft het geduld om te wachten totdat iedereen het snot voor de ogen heeft gereden en hun allerlaatste jasje heeft uitgedaan. Hij rijdt dan 5 kilometer voor de meet iedereen op een straffe manier naar huis. Het zal dan inderdaad aankomen op de tijdritten, maar ook daar heeft Gesink laten zien dat hij aan damage control kan doen.

Als de Rabobank met lef gaat rijden in Frankrijk zie ik niet in waarom het geen oranje succes kan worden daar. Laten we hopen dat Martijn Keizer het goede voorbeeld heeft gegeven dat vele doet volgen….

Tidak ada komentar:

Posting Komentar